Kruche łamańce z makiem

Kruche łamańce z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • margaryna

    25 dkg
  • jajko

    1
  • śmietana

    1/2 szkl
  • suchy mak

    1 szkl
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak wymieszać z mąką, posiekać z margaryną, dodać jajko, sól, śmietanę. Wyrobić ciasto i rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Ułożyć na wysmarowanej blaszce, pokroić w kwadraty, nakłuć widelcem i upiec w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat