Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w panierce migdałowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z Soli 2 sztuki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
płatki migdałowe
mąka kukurydziana 1 łyżka
jajko 1 sztuka
oliwa
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w panierce migdałowej

Filety przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut. Płatki migdałowe siekamy nożem na mniejsze kawałki i mieszamy je z mąką kukurydzianą . Jajko lekko ubijamy z odrobiną wody, moczymy płaty rybne w mące,białku i w migdałach mocno przyciskając, aby jak najwięcej panierki do nich się przykleiło. Rozgrzewamy dość dużo oliwy na patelni i smażymy na rumiano, przekładamy na papierowy ręcznik, aby ociekł z nich tłuszcz. Podajemy z gotowanymi warzywami : kalafior, brokuł, marchewka i dalej według własnego upodobania. Można polać rybę sosem bazyliowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 27.07.2012 12:19
wykwintne połączenie
Sylwia56
Sylwia56 28.10.2011 17:21
ciekawe
marchewka 18.06.2011 23:31
ciekawe... ryby z migdałami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak