Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    2 kg
  • gorczyca

  • cebula

    1 duża
  • sól

  • cukier

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małe kapelusze grzybów należy przebrać i opłukać. Włożyć do garnka zalać woda i lekko podgotować aż większość szumowin będzie zebrana. W drugim garnku zagotować wodę z solą i przełożyć grzyby do gotującej się czystej wody. Gotować ok. 15 minut i odcedzić. Powkładać do słoiczków. W małym garnku zagotować ok. 3 szklanek wody, dodać obrana i pokrojoną w krążki cebulę, gorczycę chwilę pogotować. Wodę dosmaczyć octem, cukrem i solą do smaku. Ostudzoną zalewą zalać słoiki z grzybami, zakręcić i pasteryzować ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

02.08.2013 22:28
Moja babcia takie robi, są przepyszne

PaniMISIOWA

15.07.2012 10:46
uwielbiam takie grzybki

motyl

14.03.2012 15:01
extra, oby tylko grzyby w tym roku dopisały

Ewelina38

11.08.2011 18:39
pyszne grzyby

jolaxa

14.06.2011 17:25
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat