Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty cytrynowiec
Bialka odzielic od zoltek i ubic na sztywna piane. Dodac cukier i zoltka, a na koniec make, proszek do pieczenia i olej. Wlac do natluszzonej i posypanej bulka tortownicy i piec 30 in w temp 180 stopni. Ciasto przekroic na pol.
Z 2 cytryn setrzec skorke, ze wszystkich owocow wycisnac sok. Polaczyc go z 1 szklanka wody oraz cukrem. Odlac 1/2 szklanki syropu, a reszte podgrzac, wymieszac z margaryna i zagotowac. Do odlanego soku dodac jajko i make ziemniaczana, po czym wlac do gotujacego sie syropu. Goraca mase wylozyc na spod ciasta.
galaretki rozpuscic w 1/2 szklanki wrzatku, przestudzic. Polaczyc z ubita kremowka i wylac na schlodzona mase cytrynowa. Przykryc drugim plackiem ciasta, posypac cukrem pudrem.