Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta faszerowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 dkg
cebula 1 szt
olej do smażenia
mięso mielone 45 dkg
kapusta 1 główka
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta faszerowana

Pieczarki i cebulę oczyścić posiekać i podsmażyć na oleju. Mięso mielone wymieszać z cebulą i pieczarkami, dodać jajko i namoczoną w mleku lub wodzie kajzerkę,posolić popieprzyć po czym dokładnie wymieszać. Z kapusty wyciąć głąb po czym przekroić ją na ćwiartki. Liście przekładać farszem lekko uciskając po czym kapustę złożyć w całość i zawiązać dookoła nicią. Dusić w 2litrach bulionu przez ok.80minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 12.07.2011 20:33
super
KasiaK90 01.06.2011 21:43
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak