Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto\" Dziad\"
Podłużną formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto. Piec w temp.180 st.C ok. 50 min. Po wystudzeniu posypać ciasto pudrem
mąka typ 450 | 2 szklanki |
cukier | 1,5 szklanki |
oliwa | 200 ml |
jajko | 4 szt |
proszek do pieczenia | 1 czubata łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 płaska łyżeczka |
kakao | 2 czubate łyżeczki |
cynamon | 1 płaska łyżeczka |
orzechy włoskie | 100 gram |
rodzynki | 1 szklanka |
cukier puder | do posypania |
jabłko | 2 starte |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: