Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

    200 g
  • cebula

    2 szt
  • Grill - przyprawa klasyczna

    duża szczypta
  • papryka słodka mielona

    duża szczypta
  • papryka ostra mielona

    duża szczypta
  • sól

    szczypta
  • keczup

    1 łyżka
  • sos sojowy ciemny

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • bazylia

    duża szczypta
  • czosnek granulowany

    duża szczypta
  • majeranek

    duża szczypta
  • jabłko

    1 szt
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • cukier

    do posypania
  • ryż

    100 g
  • pieczarki

    15 dkg
  • sos chili

    1 (słodki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca dokładnie myjemy i wkładamy do miski. Do serc dodajemy koncentrat pomidorowy, bazylię, czosnek, majeranek, paprykę słodką, ostrą i chilli, sól, keczup i sos sojowy ciemny i chilli. Wszystko dokladnie mieszamy. Na blasze układamy folię aluminiowa i układamy na niej serca. Jabłk0 obieramy i myjemy a następnie kroimy na kawałeczki i posypujemy cukrem i cynamonem. Cebulkę obieramy, kroimy w półtalarki i razem z jabłkami kładziemy na folii z sercami (nie mieszamy). Ryż gotujemy na miękko. Pieczarki myjemy, kroimy i dusimy na patelni około 20 minut. Serca, jabłka i cebulkę okrywamy folią i wkladamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

13.02.2012 14:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat