Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ze schabem
schab b/k - 4 plastry,
marchewka - 3 nieduże,
korzeń pietruszki - 2 nieduże,
korzeń selera - wielkosci pietruszki,
cebula - 2 nieduże,
seler naciowy - łodyga,
czosnek - 2 nieduże ząbki,
liść laurowy,
sól, pieprz,
sos sojowy,
vegeta,
kolendra mielona,
olej.
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski i przyprawić dowolnymi przyprawami np. sól, pieprz, kolendra mielona, sos sojowy, maggi. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i dość drobno pokroić. Na dużej patelni podsmażyć mięso na średnim ogniu. Smażyć przez ok 10 minut na niedużym ogniu, często mieszając .Dodać pokrojone warzywa poza selerem naciowym i czosnkiem. Przyprawić i podsmażyć przez kilka minut, często mieszając. Zaląc wszystko do polowy gorącą woda, dodać liść laurowy i przyprawić vegetą. Dusić przez ok 15 minut, dodać łodygę selera. Gdy już wszystko będzie miękkie, dodać posiekany czosnek, chwilkę poddusić i ostatecznie doprawić do smaku.