Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy mielony
Dodajemy jajko i przyprawy i ketchup, a gdy masa jest zbyt mało zwarta dosypujemy bułki tartej.
Formujemy kotlety- panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoto.
mięso mielone | 1/2 kg |
cebula | 2 szt |
papryka | 1 szt |
papryczka chili | 1-2 szt |
Kucharek przyprawa do potraw | |
jajko | 2 szt |
pieprz | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
ketchup pikantny | 2-3 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: