Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z kalarepką
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i ziemniaki- gotujemy.
Gdy ziemniaki będą miękkie- zagęszczamy zupę masłem utartym z mąką i śmietaną.
Przyprawiamy Maggi.
kalarepka młoda |
4-5 szt
|
cebula |
1 szt
|
czosnek |
2-3 ząbki
|
kostki rosołowe |
3 szt
|
ziemniaki |
4 szt
|
masło |
3-4 łyżki
|
mąka |
2 łyżki
|
śmietana kwaśna |
1/3 szklanki
|
Przyprawa do zup i potraw Kucharek |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: