Jajecznica-,,maczanka,, :

Jajecznica-,,maczanka,, :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżka masła

  • sól

  • pieprz mielony

  • ½ pomidora pokrojonego w cienkie plasterki

  • bekon

    2 plastry
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na suchej patelni zrumienić na suchej patelni i odłożyć na talerzyk. Rozdzielić białka od żółtek. Na patelni rozgrzać masło .Wlać białka i smażyć mieszając aż się zetnie . Delikatnie włożyć na patelnię ( na białko ) żółtka tak by się nie rozlały i chwilę ogrzewać. Mają się ogrzać ale nie ściąć .Przełożyć na talerzyk ( lub podać na patelence ).Posolić i popieprzyć do smaku .
Je się taką jajecznicę łyżeczką maczając dodatki i kawałki pieczywa w żółtku .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat