Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z czarnymi oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 3 szt
mleko 1 szkl
sól szczypta
olej 0,5 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwki czarne 15 dag, grubosiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z czarnymi oliwkami

oliwki czarne 16 sztuk


Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Mikserem ubić jajka z olejem, mlekiem, ziołami. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania. Łyżką wmieszać oliwki. Ciasto włożyć łyżką do 16 foremek wysmarowanych masłem. Udekorować każdą czarną oliwką. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak