Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik smażony w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuszka królika 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Królik smażony w panierce

Tuszkę królika umyć, osuszyć i pokroić na części. Każdą natrzeć solą, opruszyć pieprzem i odstawić na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Podawać z ziemniakami i marchewką z groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak