Żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

Żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

  • szpinak mrożony

    2 opakowania
  • ser feta

    200 g
  • szczypiorek

  • czosnek

  • pieprz

  • papryka słodka

  • gałka muszkatołowa mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
5. odstawiamy do ostygnięcia,
6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
7. ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madi356

21.02.2011 19:03
bardzo ciekawe połączenie szpinaku i fety, takich pierożków jeszcze nie jadłam

PaniMISIOWA

11.01.2011 16:39
jak kurczaczki ;-)

eli_555

06.01.2011 15:56
ale fajne

hastalavista

30.09.2010 02:50
efektowne urozmaicenie jeśli chodzi o pierogi :)

Babciagramolka

26.09.2010 20:13
Doskonałe . Często barwię kurkumą ciasto na pierogi. A szpinak z fetą - cudo. Pięknie sie prezentują .

SmacznaPyza

15.09.2010 09:31
ładnie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat