farfalle z warzywami

farfalle z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron farfalle

    300 g
  • bakłażan

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • kiełki słonecznika

    40 g
  • natka kolendry

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • papryka ostra

  • cukinia

    1 sztuka
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, osączamy i przelewamy zimną wodą,
2. marchew obieramy, kroimy w plasterki, cukinie kroimy w plasterki i na pół, bakłażana na plasterki i na ćwiartki, cebulę w piórka,
3. na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew, chwilę smażymy,
4. dodajemy cukinię, bakłażana i kiełki słonecznika,
5. kolendrę siekamy, dodajemy pod koniec smażenia, przyprawiamy i kropimy sokiem z limonki,
6. podajemy z makaronem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

24.11.2011 13:44
mniam

Izabela/bella81

11.01.2011 10:01
ładnie się prezentuje

Dorota76

25.10.2010 11:23
świetne bardzo mi przypadło do gustu

eli_555

06.09.2010 14:47
Pyszne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat