Spaghetti z gorgonzolą

Spaghetti z gorgonzolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    200 g
  • pieczarki

    70 g
  • kurczak

    70 g
  • pomidor bez skórki

    1 szt.
  • czosnek ząbki

    2 szt.
  • pieprz

  • przyprawa do zup Kucharek

  • oliwa z oliwek

  • śmietanka 22%

    100 ml
  • GORGONZOLA

    70 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spaghetti gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, rzucamy posiekany czosnek, podsmażamy 2-3 minuty, wybieramy czosnek. Rzucamy pokrojonego drobno kurczaka, smażymy. Gdy kurczak nie będzie surowy, dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy jeszcze 3-4 minuty. Całość zalewamy śmietanką, dodajemy pokruszoną gorgonzolę, pokrojonego pomidora, 3 chlupnięcia maggi i szczyptę pieprzu. Gotujemy, aż sos lekko zgęstnieje, a gorgonzola się rozpuści. Dodajemy makaron, dogrzewamy. Podajemy posypane parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

noculos

20.07.2010 19:30
Pyszny obiad sie szykuje ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat