Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki brokułowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 2 szt
szalotki 2 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyż
masło 1 łyż
śmietana 30% 100 ml
parmezan starty 10 dag
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki brokułowe

Umyte brokuly podziel na różyczki, pokrój. Szalotki i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie wymieszanej z masłem. Dołóż brokuły, wlej wino i gotuj na małym ogniu, aż większość wina odparuje, a brokuły zmiękną. Całość zmiksuj ze śmietaną, zagotuj, mieszając i trzymaj na ogniu tak długo, aż masa zgęstnieje. Dodaj parmezan oraz sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Gorącą masą napełnij foremki na babeczki, odwracaj i wykładaj na talerz. Podawaj na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 04.07.2011 11:23
cos niespotykanego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak