Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe kajzerki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
drożdże 3 dag
cukier 1 łyż
sól
olej słonecznikowy 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe kajzerki

Mąkę, pokruszone drożdże, cukier i sól wymieszaj, powoli wlewaj ok. szklanki letniej wody. Zagnieć gładkie ciasto. Dłonie natłuść odrobiną oleju, odrywaj z ciasta niedłuże porcje, formuj w kulki. Ułóż je w odstępach na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 min. Każdą bułkę natnij na krzyż, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 200st. Piecz ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak