Placki naleśnikowe z szynką

Placki naleśnikowe z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • woda letnia

    1/4 szklanki
  • proszek do pieczenia łyżka

    1/2
  • jajko

    1 szt.
  • szynka gotowana

    150 g
  • pieczarki

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • curry

  • czosnek ząbki

    2 szt.
  • ser gouda

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajka, wody i proszku do pieczenia wymieszać ciasto. Pieczarki i szynkę posiekać, ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko dodać do ciasta, dodać 1/3 łyżeczki soli, dużą szczyptę pieprzu, czosnek i curry. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na oleju z dwóch stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat