Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z musem owocowym i jogurtem
Ciasto:
1,5 szkl wody
2 szkl. maki
1,5 łyżki cukru
jedno jajko
4 łyżki oleju
szczypta soli
Wykonanie: Miksujemy wszystkie składniki, łączymy je ze sobą, gdy ciasto będzie za gęste można dodać odrobię wody. Smażymy Naleśniki na teflonowej patelni bez tłuszczu, bo w cieście mamy już 4 łyżki oleju. Naleśniki napełniamy farszem z owoców in polewamy domowym jogurtem, lub faszerujemy jogurtem z truskawkami.
I Farsz:
truskawki(mogą być mrożone)
porzeczki
jabłka
maliny
torebka cukru waniliowego
Wykonanie:
Miksujemy owoce blenderem i mamy mus owocowy, można dodać torebkę cukru waniliowego
II Farsz:
Duży jogurt naturalny(gęsty)
Truskawki świeże
Odrobina cukru
Wykonanie:
Cześć truskawek kroimy na ćwiartki , resztę miksujemy z jogurtem. Po z miksowaniu dodajemy ćwiartki owoców.