Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kilogramy
ocet 1 szklanka
woda 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby oczyszczamy ,płuczemy, odgotowujemy w solonej wodzie. Odcedzamy płuczemy zimna wodą. Z pozostałych składników gotujemy zalewe. Grzyby układamy w słoiczkach, zalewamy zalewa, szczelnie zamykamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 10.10.2011 14:59
zawsze jem z octem
Henryka2 05.05.2011 19:48
Bardzo uboga zalewa.. Bez soli, cukru.Bez podanych proporcji. Byle jaki przepis.
SmacznaPyza 05.05.2011 10:35
do zalewy żadnej soli ani cukru nie dodajesz? ocet ilu procentowy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak