młode ziemniaczka nadziewane łososiem

młode ziemniaczka nadziewane łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • szczypiorek

  • koperek

  • wędzony łosoś

    2 plastry
  • gęsta śmietana

    kilka łyżek
  • majonez

    kilka łyżek
  • sól i pieprz do smaku

  • chrzanu ze słoika

  • ziemniaki młode

  • jaja na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć a następnie piec w piekarniku ok. godzinki. W tym czasie zająć się pozostałymi składnikami. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać podobnie koperek. Pokroić w cienkie paseczki łososia. Majonez wymieszać z majonezem mniej więcej taką samą ilość i połączyć z łososiem i pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku można dodać sok z cytryny. Upieczone ziemniaki napełniać tak przygotowanym farszem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

21.12.2011 17:28
Fajny pomysł na ziemniaki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat