kotlety z ryżu i jarzyn

kotlety z ryżu i jarzyn

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dkg
  • mleko

    1 szklanka
  • por

    20 dkg
  • marchew

    10 dkg
  • seler

    10 dkg
  • kapusta włoska

    10 dkg
  • tarta bułka

    4 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    3 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko na mleku z dodatkiem wody.Warzywa obieramy i drobno kroimy i dusimy na maśle.Gdy będą miękkie studzimy i dodajemy do ryżu.Masę wyrabiamy dodajemy jajko,przyprawy wsypujemy bułkę tartą,wyrabiamy.Formujemy owalne kotlety i smażymy na tłuszczu.Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

15.05.2012 10:25
podoba mi się ten przepis;)

m1monika

03.07.2011 11:23
nigdy nie jadłam, ale słyszałam, że są smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat