Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bulion mięsny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością
1200 g
woda
2550 g
włoszczyzna
350 g
cebula
70 g
białko
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bulion mięsny

Mięso i kości dokładnie umyć.Kość porąbać i włożyć do zimnej wody i wolno podgrzewać do zagotowania.Rosół gotować na bardzo małym ogniu przez 3godziny,po czym dodać włoszczyznę,przyrumienioną cebulę i przyprawy.Gotować nadal ok.30minut.Z gotowego rosołu (nie szumowanego) wyjąć mięso,zebrać tłuszcz i sklarować białkiem.Bulion mięsny stosuje się jako zupę czystą,czasem też jako dodatek do wielu sosów i potraw mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak