Buraczany zakwas

Buraczany zakwas

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • woda

    2 litry
  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać, pokroic w plastry, zalać przegotowaną woda, włozyc chleb i czosnek. Garnek przykryć gazą odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 dni, dokładnie usuwając tworzącą się pianę. Przelać do butelek, przechowywać w chłodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

27.10.2011 08:14
tez tak robię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat