Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Święconka Wielkanocna na śniadanie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
franfurterki
2 szt.
rzeżucha
1 op.
biała kiełbasa
1 parzona
chleb
1 szt.
jajko ugotowane na twardo
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Święconka Wielkanocna na śniadanie

1 tydzień wcześniej wysiać na wilgotnej wacie ziarenka rzeżuchy, będzie ozdobą stołu Wielkanocnego. Na półmisku ułożyć ćwiartki jajek, obok chlebek wielkanocny pokrojony w kromki, sparzoną białą kiełbasę pokrojoną w plasterki, frankfurterki pokrojone w 2 cm kawałki. Do naczynia na przyprawy wyspać po 1 łyżeczce soli i pieprzu, te składniki wraz z barankowym masłem i kolorowymi pisankami były składnikami Wielkanocnej Święconki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak