Naleśniki z sosem rumowym

Naleśniki z sosem rumowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 szt
  • masło

    7 łyżej
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • rodzynki

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • naleśniki

    8 szt
  • brązowy cukier

    10 dag
  • rum

    4 łyżki
  • śmietana 30%

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jabłka, skropić sokiem z cutryny i podsmażyć na łyżce masła. Dusić do miękkości, wymieszać z rodzynkami i cukrem. Naleśniki posmarować musem i zwinąć. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 10 min. w temp. 200 st, resztę masła utrzyj z brązowym cukrem, wymieszaj z lekko ubitą śmietaną oraz rumem.Zapieczone naleśniki polej sosem i od razu podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

22.04.2011 09:34
nie jadłam ale muszą być przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat