Makowiec bez spodu

Makowiec bez spodu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    25 dkg
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    8
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • olejek migdałowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sparzony i zmielony dwa razy mak, bułkę tartą, olejek i na końcu ubitą pianę z białek. Wszystko lekko i delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą prodiża - piec około 40 minut. Po upieczeniu polać polewą i posypać orzechami lub kokosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

29.11.2011 13:47
lubię makowce

Justyna Jussstiii

25.09.2011 09:10
super

berys18

17.04.2011 11:26
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat