Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1000 g
musztarda 4 łyżki
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
papryka zielona 2 szt
cebula 8 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe szaszłyki

Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę.Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin.Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut.Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem.Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 17.07.2011 08:56
lubię szaszłyki;]
Ania67 07.06.2011 09:36
dobry pomysł
magical66 18.04.2011 19:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak