Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony kurczak po cesarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
szałwia świeżą 1 pęczek
rozmaryn świeży 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
cytryna 1 szt
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony kurczak po cesarsku

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko po­siekać, zioła posiekać i wymieszać z czosn­kiem, dodać szczyptę soli, pieprzu i kilka kropli oliwy. Zieloną pastą natrzeć kurcza­ka z zewnątrz i od wewnątrz. Cytrynę gęsto nakłuć widelcem i włożyć do środka kur­czaka. Mięso ułożyć w natłuszczonej bryt­fannie i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) na 1 godzinę. Co 15 minut kur­czaka należy obracać i polewać sosem z pieczenia. Najlepiej podawać z pieczo­nymi ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 07.12.2011 15:46
super
aga130982 20.09.2011 09:30
mniam mniam mniam
Iwona45 16.06.2011 08:57
fajne
Sylwia88 31.05.2011 15:28
super
Krystyna32 18.04.2011 06:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak