Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurki marynowane

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki
1 kg
ocet
1 szklanka
woda
2 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 ziaren
Sklep Prymat
ziele angielskie
10 ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
cukier płaskie
3 łyżki
cebula
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Oczyszczone grzyby po odcięciu trzonów umyć, kilkakrotnie wypłukać i wrzucić do osolonego wrzątku po czym gotować 15minut i odcedzić. Przygotować zalewę octową: zagotować wodę z octem, cukrem, zielem, pieprzem,liściem laurowym i cebulą. Grzyby wrzucić na chwilę do octu i wyjąć. Słoiki dobrze wyparzyć po czym nałożyć do nich gorące kurki,zalać zalewą octową i zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 05.06.2012 19:39
Super sposób na marynowane kurki! :)
Adamorek 25.02.2012 11:04
mniam
Papryczka 22.10.2011 12:14
moje ulubione grzybki
Juleczka20 13.08.2011 08:54
super
motomaniak 17.07.2011 22:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak