Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • woda

    3 szklanki
  • włoszczyzna

    1/2 opakowania
  • ocet 10 %

    7 łyżek
  • cukier

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • olej

    4 łyzki
  • papryka konserwowa

    wg uznania
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
  • ketchup

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić w kawałki, panierować i usmażyć . Włoszczyznę ugotować w podanej ilości wody, dodać pokrojoną cebulę i paprykę- można dodać również 1/4 szklanki zalewy z papryki by uzyskać intensywny smak i wszystkie przyprawy. Zagęścić mąką rozprowadzoną w malej ilości wody. W pojemniku ułożyć warstwę ryby i zalać gorącymi warzywami,, wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

13.09.2011 13:35
polecam

treonina

03.08.2011 11:27
robię bardzo podobną, ale mimo że przepis jest prawie taki sam to smak zupełnie inny :-)

Ela15

04.04.2011 12:43
super przepis

Jastinka

08.03.2011 10:51
ciekawe

buksiak12

27.08.2010 11:46
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:12
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:35
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat