Sałata z tuńczykiem

Sałata z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liści sałaty - rodzaj dowolny, ja użyłam karbowanej

    kilka
  • kawałku papryki świeżej żółtej i czerwonej

    po 1
  • pomidor

    1
  • ząbek czosnku

    1
  • lyzka majonezu

    1
  • łyżki posiekanego koperku

    2
  • garść listków natki pietruszki

    1
  • tuńczyk w sosie własnym

    185 g
  • pieprz czarny mielony

    do smaku:
  • sól

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę opłukać, dobrze osączyć, porwać na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w kostkę albo cienkie paski. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Tuńczyka osączyć z wody lub oleju. 2-3 łyżeczki zalewy (wody lub oleju) połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić dobrze solą i pieprzem, ew. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Na talerzach ułożyć sałatę, na niej pomidora, paprykę, różyczki kalafiora i brokuła. Na całości rozrzucić kawałki tuńczyka. Sałatkę polać sosem i posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

19.10.2010 18:59
ładnie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat