Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
Składniki na polewę połączyć i gotowac na małym ogniu do rozpuszczenia. Posmarować wierzch ciasta.
olej | 1 1/4 szkl. |
jajko | 4 szt. |
marchewka starta | 2 szkl. |
mąka | 2 szkl. |
cukier | 2 szkl. |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cynamon | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
szczypta soli | |
bakalie | według uznania |
Polewa: | |
kakao | 1 łyżka |
cukier | 4 łyżeczki |
masło | 1 łyżeczka |
woda zimna | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: