Chlebek ananasowo-kokosowy Marthy Steward

Chlebek ananasowo-kokosowy Marthy Steward

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    1 i 1/2 szklanki
  • mąka

    1 i 1/2 szklanki
  • masło

    1/2 szklanki
  • ananas

    1 puszka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    3 szt
  • śmietana

    1 szkalnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 180 st. Kawałki ananasa przelać na sitku i odstawić do odsączenia przynajmniej na 10 minut. Na suchej patelni uprażyć kokos. W misce wymieszać mąkę, sodę i sól, odstawić. W mikserze ubić masło i cukier na puszystą masę. Dodać jajka, po jednym na raz. Zmniejszyć prędkość i do masy dodawać mąkę na przemian ze śmietaną. Dodać ananasa i szklankę prażonych wiórków kokosowych, wymieszać delikatnie. Keksówke wysmarować masłem i wysypać mąką. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię. Posypać wierzch pozostałą 1/2 szklanką wiórków kokosowych. Piec 65-70 minut (do suchej wykałaczki). Odstawić do wystygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

16.05.2017 12:59
Fajnie wyglada

Grazyna0211

26.04.2017 13:56
świetny chlebek

pestka

25.04.2017 08:33
nie jadłam takiego chleba , wygląda pysznie

ben-ka

14.01.2017 11:06
Ciekawy pomysł.

IZABELA29

19.12.2016 18:52
Super wygląda

monika141

25.11.2011 20:45
super na pewno zrobię

jolajka

16.08.2011 07:27
dziwne dodatki, ale dlaczego nie spróbować

ZEWA

06.05.2011 10:16
takiego chleba nie piekłam, musi być pyszny

ZEWA

06.05.2011 10:16
takiego chleba nie piekłam, musi być pyszny

Nina7

05.04.2011 11:46
super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat