Stefanka migdałowo - chałwowa

Stefanka migdałowo - chałwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąki

    30 dag
  • cukru

    10 dag
  • margaryny

    15 dag
  • jajko

    1
  • sody

    1 łyżkę
  • miodu

    4 łyżki
  • Krem:

  • budynie śmietankowe

    2
  • cukru

    0,5 szkl
  • mleka

    0,5 l
  • cukier waniliowy

    1
  • margaryny

    10 dag
  • Pomada:

  • masła

    20 dag
  • chałwy waniliowej

    20 dag
  • dekoracja

  • dowolna polewa

  • orzeszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych skladników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec placki.Budynie ugotować z cukrem na mleku. Do gorącego budyniu dodać margargarynę i wymieszać. Gorący jeszcze budyń wyłożyć na upieczonym i wystudzonym placku. Przykleić drugim plackiem i przygotować pomade. Chałwę utrzeć z masłem i rozprowadzić na wystudzonym cieście. Przykryć trzecim plackiem i udekorować polewą i orzeszkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

07.07.2010 21:56
hehe stefanka:)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat