ZIEMNIACZANIE ŚLIMACZKI

ZIEMNIACZANIE ŚLIMACZKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

  • mąka

  • suszone pomidory

  • pieprz

  • sól

  • olej

  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ostudzone ziemniaki, zmielić na maszynce dodać jajko, mąkę, pokrojoną usmażoną i ostudzoną cebulkę, poprawić pieprzem, solą i suszonymi pomidorami. Wafle rozłożyć na blacie i wykładać na nie ziemniaki, należy poczekać aż wafle namoknie i następnie zwinąć w rulon. Kroić na plasterki i smażyć z obu stron na patelni na malej ilości oleju. Podawać można z różnymi rodzajami mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata17ko

03.10.2010 13:58
Ciekawe danie szczególnie dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat