żur

żur

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żytnia mąka

    3 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • chleb razowy

    skórka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zalać w słoju letnią wodą, dodać czosnek, włożyć skórkę razowego chleba, przykryć, obwiązać kawałkiem czystego płótna i pozostawić w cieple co najmniej na 7 dni. Po tym czasie żur można brać do użytku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

12.08.2011 14:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat