Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA SZPINAKOWA

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak
70 dag.
wywar z kości i warzyw
2 l.
śmietana
170 ml.
masło
1 łyżka
mąka
2 dag.
sól
- do smaku
Sklep Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
- do smaku
czosnek
- do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SZPINAKOWA

Szpinak oczyścić, umyć, sparzyć wrzątkiem, odcedzić, zmielić.
Zmielony szpinak podsmażyć na rozgrzanym maśle.

Wywar zagotować,dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, dodać podsmażony szpinak, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, pogotować.
Przyprawić do smaku solą, czosnkiem. Bardzo smacznie smakuje z ugotowanym jajkiem.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak