Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmar w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmar 500 g
galareta rybna 2 szkl
majonez 100 g
sałata 1 główka
natka pietruszki 1 pęczek
cytryna do dekoracji
papryka marynowana 100 g
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmar w galarecie

Kalmary ugotować w osolonej wodzie ,wystudzić i osączyć z wody,na półmisku ułożyć opłukane liście sałaty i położyć ugotowane ryby,jajko obrać ,pokroić na cząstki,paprykę pokroić na kawałki,cytrynę obrać,pokroić w plasterki,udekorować tuszki majonezem oraz polać stężoną galaretą rybną,przybrać natką pietruszki i cytryną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak