Warzywa aioli

Warzywa aioli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta i czerwona papryka

    po 1 strąku
  • cukinia

    1 sztuka
  • bakłażan

    1 sztuka
  • pomidory

    40 dkg
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    6 ząbków
  • oliwa z oliwek

    1 szklanka
  • łyżka soku z cytryny

  • sól i pieprz

    do smaku
  • żółtka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa, w zależności od rodzaju, obrać i umyć, następnie pokroić w paski lub plasterki. SOS: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, sól i pieprz i dokładnie rozkłócić trzepaczką. Stopniowo dolewać oliwę. Na końcu wymieszać z sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem cienko posmarować warzywa. Ułożyć na rozgranym grillu i piec 6-8 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat