Köttbullar z sosem musztardowym

Köttbullar z sosem musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    . .
  • sól

    . .
  • pieprz czarny mielony

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Bułkę moczyć w mleku przez ok. 10 minut, po czym dokładnie odcisnąć. Wymieszać z mięsem, jajkiem, cebulą, dodać sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formować małe kulki i smażyć w głębokim rondlu zanurzone w tłuszczu na złoty kolor.
Aby przyrządzić sos, rozpuścić masło, dodać musztardę, stopniowo dodawać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zośka1

03.07.2010 10:39
ooooooooooo ciekawe

darek6

10.06.2010 19:35
ale trudna nazwa, tegp dania:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat