Tort \"krokodyl\"

Tort \"krokodyl\"

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kisiel

    5 torebek
  • jajka

    5 sztuk
  • masło lub margaryna

    25 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    3 łyżki
  • cukier waniiowy

    1 torebka
  • cukier

    1 szklanka
  • krem do tortów biały

    1 sztuka
  • białe pianki marsmallows (jojo)

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukier i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i ubitą pianę z białek. Na końcu wsypać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą okrągłej formy na babkę (z dziurką). Piec ok. 40 minut w temp. 170 stopni. Krem do tortów zabarwić zielonym barwnikiem. Podzielić babkę na trzy kawałki. Ułożyć je w kształcie fali. Poprzycinać z obydwu stron, ze ścinków wyciąć łapy i za pomocą kremu przykleić je do tułowia krokodyla. Całość pokryć przygotowanym kremem. Do pianek przykleić kremem brązowe pastylki - oczy. Żelkami ozdobić tułów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

radosna29

07.01.2011 21:32
interesujacy przepis i nie trudny

pauluna

25.08.2010 19:46
ciekawe

plocia

07.08.2010 08:48
Dzieciaki na pewno nie zapomną takiego toru

RenataZ-et

03.08.2010 09:52
Super pomysł na oryginalny tort dla dzieciaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat