Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sos bearneński

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
3 szt
masło
200 g
cebula
15 g
czosnek ząbki
0.5 szt
ocet winny
25 ml
woda
25 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos bearneński

Z wody,octu,posiekanej cebuli,czosnku,estragonu,trybuli ogrodowej i pieprzu ugotować wywar,przecedzić.Naczynie z rozmieszanymi w ciepłym wywarze z żółtkami wstawić do drugiego większego naczynia z gorącą wodą(60stopni),trzepaczką ubijać powoli sos.Do gęstniejącego sosu wlewać po trochu stopione gorące masło,ciągle ubijając(uważać,aby masa się nie zważyła).Przyprawić do smaku.Sos podaje się w ogrzanej sosjerce,do wołowiny z rusztu lub smażonej i ryb na ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak