Sos jogurtowy z ziołami i chili

Sos jogurtowy z ziołami i chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • strączka papryczki chili - można dodać mniej lub więcej w/g uznania

    0,5
  • łyżka soku z cytryny

    1
  • łyżka cukru

    1
  • łyżki posiekanych listków świeżej mięty

    2
  • łyżka posiekanego świeżego koperku

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • sól i pieprz mielony kolorowy

    do smaku:
  • jogurt naturalny

    1 l (gęsty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pyszny dodatek do pieczonych albo smażonych warzyw :-)

Czosnek przecisnąć przez praskę albo drobno posiekać. Jogurt wlać do miseczki, dodać czosnek, chili, zioła, cukier i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Odstawić na min. 30 min. do lodówki. Podawać schłodzony do pieczonych albo smażonych warzyw albo jako dip do przekąsek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolina69

24.08.2011 10:51
fajne

Ewelina47

05.01.2011 07:35
trzeba spróbować

iwa643

16.06.2010 07:05
napewno dobry i łatwy w wykonaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat