Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    5 szt
  • mięso mielone

    500 g
  • sos pomidorowy

    1 butelka
  • cebule

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zaszklić a następnie odłożyć do miseczki. Przysmażyć mięso, dodać pokrojony drobno czosnek przyprawy i zioła, doprawić solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce dodać do mięsa. Wlać sos pomidrowy całość dokładnie wymieszać, chwilę gotować na niewielkim ogniu aż sos zgęstnieje, doprawić do smaku. Cukinie umyć przekroić na pół środek wydrążyć łyżeczką, łódeczki wypełnic farszem. Posypać natką pietruszki i starym żółtym serem. Piec w 180 st. ok 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara/zuza22_85

02.03.2012 21:48
pyszna polecam :)

ronald88

27.02.2012 10:21
super

malaczarna23

27.07.2011 19:28
super

tomek18

07.06.2011 10:18
świetny przepis

KasiaK90

24.05.2011 12:27
pycha

Gosia32

07.05.2011 00:02
super;]

m1monika

23.04.2011 13:49
super!!!

Ela15

10.04.2011 22:11
pycha:0

aga130982

09.06.2010 14:40
Cukinia jest bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat