Zapiekanka z fasolką

Zapiekanka z fasolką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • mozarella

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    do posypania
  • fasola zielona

    1 paczka
  • makaron penne

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy krótko makaron aby był twardy
Fasolkę z mrożonki wrzucamy na wrzątek, krótko gotujemy.
Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulkę i ząbki czosnku.
Ugotowane rurki wrzucamy do formy do zapiekanek. Polewamy oliwą z podsmażoną cebulą i czosnkiem i mieszamy. Posypujemy pieprzem. Mozzarellę kroimy na kawałki dodajemy do makaronu, razem z odsączoną fasolą. Delikatnie mieszamy. Zapiekankę posypujemy startym serem żółtym i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min. aż ser będzie złoty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika6

17.05.2012 09:09
super

Agnik

04.03.2012 15:47
mniam

ilka_86

24.02.2012 11:17
lubię takie zapiekanki

ronald88

12.07.2011 13:51
super

FAFIK

22.06.2011 07:17
Pycha

tomek18

26.03.2011 08:28
pyszna

darus

15.01.2011 15:54
super

gosia47-47

21.12.2010 19:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat