Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierogi z mięsem i kapustą kiszona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
50 dag
mięso wołowe
50 dag
cebula
1 szt
mąka
50 dag
ziola prowansalski
1 szczypta
jaja
2 szt
woda
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem i kapustą kiszona

z mąki ,jajka i wody zagnieść luźne ciasto. mięso ugotować. kapustę ugotować, przepuścić przez maszynkę wraz z mięsem i zeszkloną na tłuszczu cebulę. razem połączyć, doprawić ziołami. z ciasta wałkować cienkie placki, kroić kwadraty 7x7 cm nakładać farsz i sklejać. gotować w osolonej wodzie 10 minut. podawać z tłuszczem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.09.2011 10:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak