pierogi z mięsem i kapustą kiszona

pierogi z mięsem i kapustą kiszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 dag
  • mięso wołowe

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    50 dag
  • ziola prowansalski

    1 szczypta
  • jaja

    2 szt
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

z mąki ,jajka i wody zagnieść luźne ciasto. mięso ugotować. kapustę ugotować, przepuścić przez maszynkę wraz z mięsem i zeszkloną na tłuszczu cebulę. razem połączyć, doprawić ziołami. z ciasta wałkować cienkie placki, kroić kwadraty 7x7 cm nakładać farsz i sklejać. gotować w osolonej wodzie 10 minut. podawać z tłuszczem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

22.09.2011 10:56
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat