Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szklanka
sól 1 szczypta
cukier puder 2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z truskawkami

Białek ubijamy w wysokim naczyniu, dodajemy szczyptę soli, wsypujemy po trochu cukier puder. Po wsypaniu ostatniej porcji wlewam sok z cytryny i ubijamy ok 1 min. Nna wyłożoną pergaminem blachę kładziemy łżką bezy, zachowując duże odstępy, bo urosną. Wstawiamy blachy do piekarnika nagrzanego do 120-140°C i suszymy bezy przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż z wierzchu będą zupełnie suche

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 24.08.2012 11:38
jeszcze takich nie jadłam
Marzena34 07.09.2011 10:34
pomysłowe
stokrotka 19.08.2011 21:57
fajne
Seba 21.05.2011 22:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak