Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną i owocami
Białka ubić na sztywno, następnie wsypywać cukier cały czas miksując.
Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia.
Do ubitej piany dodać obie mąki, przelać żółtka i delikatnie wymieszać.
Przelać na wysmarowaną i wysypana bułką tartą blachę.
Piec do zrumienienia.
KREMÓWKA:
Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier i zmiksować, aż uzyskamy sztywną śmietanę.
GALARETKA:
Dowolne owocowe galaretki ugotować i pozostawić do wystygnięcia i połowicznego stęgnięcia.
OWOCE:
Dowolne owoce obrać i pokroić bądź podzielić na mniejsze kawałeczki.
Upieczony biszkopt można polać delikatnie słodkim winem, następnie wykładamy śmietanę , układamy owoce i zalewamy galaretką.
Pozostawiamy do całkowitego stęgnięcia galaretki.